a:hover { font-size: 18px; font-weight: bold; text-decoration: none; }

Sunday, September 4, 2011

PMR2!!

do pray on my success yaw!
gtg now:)take care.

terima kasih kerana sudi baca:)jgn lupe untuk klik "like" button if suke.thank you

Tuesday, May 31, 2011

nothing to say!


wah!lama kan aku ta update n ta sentuh pon my blog yang sangat2 lah buruk nie.
mklumlah..aku nak balik umh bknnye sng.full with extra class kat mktab!
btw, bnyak cite yg aku share ngn korang sume..
but, not have enough time..
sorie guys!
nnti, after PMR, aku update bnyak2 k...
tadaaa...

terima kasih kerana sudi baca:)jgn lupe untuk klik "like" button if suke.thank you

Sunday, April 10, 2011

time's up!

sekejapnye kan cuti nie.walaupon cuti selama 5 hari, tapii macam cuti sehari je.tengok!hari nie dah nak balik hostel dah.semangat?oh no!sikit pon tade.rasa nak dok umah 24 jam.bleyh rest sampai puas.ta yah g prep. ta yah turun riadah.sblum tidow, ta payah trun roll call.bangun kol 10 pon takpe!
haha.kalau ikut hati, memang nak mati la kan.semua barang aku dah packed siap2 since kol 6.30 a.m lagi.tak penah aku packing awal2 macam tue sebelum nie.aku pon tak tahu kenapa hari nie aku semangat nak packing pakaian, but tak de semangat nak balik maktab!so weird:(
oke guess!ai niyh, aku dah btol2 nak deactive aku punye fb!muktamad!
aku nak close aku acc.aku ta nak pikir psal fb lagi.malas nak on9 guna fon kat skulah.nnti ta psal2 battery cepat habes.better, aku simpan battery fon aku untuk the important things je.ramai yang cakap.."ek,ek,leyh..nak ttup acc konon!jap ag, bkk balik.confirm"eh!ikot suka hati aku lah.kaw susah tue kenapa?bleyh bla arr.next week dah exam.but, tajuk land and its resources stil aku ta faham!sape hebat tajuk tue?jom!explain kat aku.i need ur help, please!


nie target terbaru aku utk standardized test 2:
BM~85%
BI~80%
MATHS~85%
SCIENCE~80%
SEJ~85%
GEO~85%
KH~85%
PAI~90%

yeah!setakat tue je yang mampu aku target.kalau bleyh lebiyh lagi baik.sorie, target utk sains aku ta buat tinggi sebabkan ade satu topic aku ta paham.but, i still wanna to get 8A for dis standardized test.
pray for me.wanna to go now.
MRSM Kuala Krai, here i come:(

terima kasih kerana sudi baca:)jgn lupe untuk klik "like" button if suke.thank you

Saturday, April 9, 2011

history make me happy!

yeah!good morning:)haha.awal kan hari nie?pecah rekod!aku tidor 3 jam je hari nie.first time may be kot.aku pon ta ingt samada aku penah tak cukup tidor atau tak!ahhh!aku nie pelupa sikit.banyak makan semut.okey guess!act, aku tidow lewat bukannya dok ber sms dengan pakwe or friends ek! i wanna to highlight that, i never have a boyfriend!no boyfriend, no problem.tade pakwe pon still bleyh hidup lagi kan?bertambah bahagia apeee.kan.kan.oke, aku tido lewat gila nak mampus semalam*ceyhhh!ayat macam ta bleyh blah je kan*sebab aku study.tanpa dipaksa.first time tue!semalam aku mangat gila nak study.aku cipta rekod yang aku ta penah buat taw.aku cover 7 bab sejarah form 1!
Attention!si budak masliza dah gilakan subjek sejarah oukie.semua perasan benci terhadap sejarah tidak ada lagi. dea dah campak kat laut.ooyyeeaah!start drpda semalam, aku dah jatuh cinta kat sejarah.dulu, masa form2 aku always tidow time cikgu mengajar.serious aku cakap, dulu memang aku ta suke sejarah.sebab aku bacalah banyak mana pon, khatam lah beribu-ribu kali pon, aku still dapat c for sejarah!tapii tue dulu.kdg2 aku rasa aku ta de keyakinan nak jwab soalan sejarah.but!sebelum naek form3, for the last exam(sem)aku buat result aku jadi mantap gila!aku pon ta sangka.selama nie aku dapat c je.b pon ta penah.akhirnya last exam aku dapat 90% for sejarah!A+ tue!aku melompat sampai ta ingt dunia.happy, bangga, syukur semua ada!naek je form3.aku selalu senyum!slalu semngat nak pegi sekolah kalau ade masa sejarah.aku tak ngantuk lagi.aku can get focus.Alhamdulillah.result aku pon okie la daripada form 1 n form2.even ta dapat A pon, aku still dapat b+.aku just dapat 78%.hope...aku dapat minat subjek nie smpai bila2 sebab sejrah penting taw!n for the last, pray for my success in my PMR 2011.thank you:)

terima kasih kerana sudi baca:)jgn lupe untuk klik "like" button if suke.thank you

exam:)

hey blog!
aku nak update alu punye ai niyh.rasa ada semangat la wei.hehe.kenapa kaw tade semangat nak baca buku wahai cik masliza?
hahaXD.i'm sorie.aku tak boleh nak focus kat buku kalau fon n pc dok sebelah.tambah2 lagi kalo aku study lam bilik. pc betol2 dok sbelah aku.ngeng!betapa susahnya aku nak study.kalau kat maktab bleyh plak aku study.2 jam pon belom tentu cukup taw*kalo nak exm la*hehehe.ooyeeahh!bulan 6 dah pra-trial dah!oh no!aku tak ready langsung!serious!mnggu dpan, exam standardized test!buku satu pon aku ta sentuh.pegang2 tue ade la.sejarah?satu bab baru abes.adew lagi 1 bab.perlu abeskan b4 balik maktab.next, bulan 5 dah sem exam!oh no!!!kelam kebut nye aku.cam ribut kan?yelah macam mana aku tak ribut?exam dah nak dekat tapi aku rileks macam tade pape.
meh sini aku list:

April: exam standardized test 2
May: Exam sem
Jun: Pra-trial
July: trial
oktober:PMR!!!!!

cuba korang tgk tuh!padat gila kan?aku tgk pon macam nak gila.naseb ta gila lagi.
exam ai tuyh, aku ta dapat tinggi pon..
nah amik nie..

BM: 82%
BI: secret doe!aku lemah bi.i'm sorie
MATHS: 76%
SCIENCE: 77%
GEO: 82%
SEJ:78%
KH:84%
PAI: 88%

Itu je yang aku dapat list.
Attention ae, soalan mara susah! tak sama ngn soalan goverment.serious aku cakap!
btw, wish me best of luck for the next exam.i also will pray to all of u.Aminn.

aku nak cakap teros terang.aku memang low bi!sape hebat, meh sinih ajar aku.aku perlukan bantuan.aku nak A.skli pon tape.aku nak A dlm PMR yg real!
thank you:(

terima kasih kerana sudi baca:)jgn lupe untuk klik "like" button if suke.thank you

Thursday, April 7, 2011

yeah!

heyaaii!semalam kan mak plus my sys n my brother kuar pegi shopping.aim sebenar keluar nak pegi langsir je.oke, na beli langsir je.so, aku decide ta mahu ikowt.aku nak buat homework. n then, tgk jam lam kol 10.30 gitu, deaorg ta balik lagi.dalam kepala aku dah tertanya-tanya.takkan la pegi belii langsir lama sangat.sah!confirm!mesti deaorg pegi shopping bnde laen plak tue.aii ta bleyh jadi nie.then, aku teros call my mum. tapi akak aku yang angkat.tanye kenapa ta balik lagi ni.my sys ckp, deaorg still lagi dok shopping.lama nye!pastue, akak aku cakap, my mum belii kain kesukaan aku.yeayy!hilang rasa jealous n so on.haha.around kol 11 lebeyh2 gitu. deaorg sampai umah.masa tue aku ngn adik dah tdow.kiteorg sanggup bngun untuk tgk ape yang deaorg shopping tue.happy!!!mak aku belii kain warna biru.sayang ma!my mum tahu favourite colour aku.no hal lah kan.suke sangat.adik aku dapat tudung 2 helai.oke lah tue kan.btw, happy sgt sbb dapat kain tue.dah lama aku impikan.although dapat satu je.tapii memang oke dah.sebab mak aku cakap kain tue mahal.papepon thanks mum!!
terima kasih kerana sudi baca:)jgn lupe untuk klik "like" button if suke.thank you

no couple

hey kawan!
aku pelik la.pelik yang teramat sangat la kan.tadi, aku buat saje je.aku letak status in a relationship kat fb!then, bnyak la kan kawan2 aku tanye.ta tahannye siap guna inbox n chatbox lagii.sbb nak suh aku cakap secara privacy ngn sape aku couple.hahaXD.bapak lawak la weyh!aku ta couple!
before balik hari tue, yusra n nad cabar aku.dea cabar aku tak couple sampai form 5.kalo aku couple jugak, aku kena belanja deaorg KFC.sekarang, deaorg ngah usaha suh aku couple.weeewwiitt!hebat ar korang.tapi, aku ta termakan pon lah!aku still ngn janji aku.aku ta nak couple sampai abes spm.fullstop!
memang aku akui yang bacth aku ramai yang dah adew balak kan?but, aku sikit pon ta jealous la.aku fikir, aku nak belajar dulu. aku nak tengok muka mak ayah aku senyum lebar-lebar tengok kejayaan aku dulu.lepas tue, baru aku nak couple.yang penting sekarang, aku nak kejayaan.aku ta nak pakwe:P
bestfriend bleyh la kan.yeah!i have two bestfriend(laki).aku suke ade bestfriend!sebab bestfriend bleyh kekal.kalo couple, ta pasti lagi kekal ke tak kan.buktinye, bestfriend aku yang laki tue, aku dah kawan selama 5 tahun setengah.lama kan?sampai sekarang kiteorg ta penah lost contact.macam adik beradik!selalu share2 problem.sama gak ngn bestfriend(pompuan).aku ade 2 jugak!hahaXD.
aku tak penah menyesal ngan persahabatan nie.sebab friendship always make me happy:)
Attention!love to study before love to somebody okie!
wish me best of luck for my PMR this year!
thank you^^

terima kasih kerana sudi baca:)jgn lupe untuk klik "like" button if suke.thank you

segala perkataan dan huruf di atas adalah hak cipta sepenuhnya oleh masliza